Welkom bij 'DE DOBBE'

Het dorp Glimmen ligt 10 km ten zuiden van de stad Groningen. Op fietsafstand (5 km) ligt Haren waar alle voorzieningen aanwezig zijn. Het bosrijke Glimmen ligt op de Hondsrug en is ontstaan in de vroege middeleeuwen. De Appèlbergen is een bos ten oosten van het dorp met moerassen, poelen (dobben) en zandvlaktes. Door het bos loopt een zandweg, de Hoge Hereweg, een oude historische weg, waaraan ook onze B&B gelegen is. Het riviertje de Drentsche Aa stroomt langs het dorp en Glimmen ligt dan ook in de noordpunt van het “Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa”. Een rustige en landelijke plek om te wonen, werken en recreëren. Het dorp is makkelijk te bereiken via de snelweg A28. Momenteel heeft Glimmen ongeveer 1100 inwoners.

Het gastenverblijf is ruim opgezet met een woon/slaapkamer met twee heerlijke eenpersoons boxspringbedden. De badkamer beschikt over een douche, toilet en wastafel, de keuken is uitgerust met gaskookplaat, magnetron en koelkast met vriesvak. Tevens is er een koffiezetapparaat en waterkoker aanwezig met onbeperkt gebruik van koffie en thee. Het verblijf is volledig voorzien van vloerverwarming. U hebt een geheel eigen ingang en u beschikt over een eigen terras. Kortom veel privacy. Het terras, met mooi uitzicht op de tuin en achterliggende weilanden, is ingericht met tafel en stoelen, picknicktafel en een parasol. Voor de romantische avonden kunt U gebruik maken van een vuurkorf (hout aanwezig!). Ontbijten midden in de natuur, heerlijk overnachten en uitrusten in een rustige omgeving. U bent van harte welkom bij ‘DE DOBBE’, een prettig verblijf voor rustzoekers, romantici, senioren, wandelaars, fietsers en zakelijke gasten. Ook zeer geschikt voor langer verblijf!!
Parkeren kunt u bij ons op eigen terrein. Gratis Wi-Fi aanwezig!!

Bij aankomst biedt b&b DE DOBBE u een welkomstdrankje aan.

In het naastgelegen bos Appèlbergen lopen twee natuurwandelroute over de heide en zandvlaktes, langs dobben en moerassen (let op de adders) en een prachtig uitzicht aan de rand over de Onner esch. In de omgeving liggen diverse wandel- en fietsroutes. Deze routes voeren U over de Drentse heuvelrug en door het “Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa”, met zijn polders, bossen en essen. Op diverse plekken kruist U hierbij het prachtige riviertje de Drentsche Aa. Alle informatie over deze routes is aanwezig in een info-map en op deze website.

Het gastenverblijf ligt praktisch aan de beroemdste Lange Afstands Wandelroute (LAW) van Nederland het Pieterpad (LAW 9-1, 235 km), direct aan het langste Roots Natuurpad van Nederland (459 km) en op 1 km afstand van het streekpad het Drenthepad (324 km). Voor de fanatieke fietsers ligt Glimmen direct aan de Lange Afstands Fietsroute (LAF) LF14 Saksenroute (240 km) en voor de ultieme lange afstand fietsers aan de route van de Ronde van Nederland (1300 km). Voor beide routes is ‘DE DOBBE’ een uitstekende overnachtingsplaats om de volgende ochtend weer fris en uitgeslapen verder te gaan. Tevens kan onze b&b dienen als uitvalsbasis om gedurende enige dagen de provincies Groningen en Drenthe te verkennen.

Voor de beschikbaarheid van het gastenverblijf kunt u de beschikbaarheid nakijken op deze website.
LET OP!! Reserveringen zijn alleen mogelijk vanaf minimaal 2 overnachtingen!!

Fiets- en wandelroutes zijn beschikbaar. Tevens kunt u in overleg gebruik maken van twee goede fietsen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de was-service tegen een geringe vergoeding. Boodschappenservice is in overleg mogelijk, zodat u bij aankomst voor u zelf een heerlijke maaltijd kunt bereiden. Draadloos internet is gratis aanwezig.

Dobben
De door de mens gegraven poelen of dobben dateren waarschijnlijk uit de begintijd van de bewoning, of anders de begintijd van de landbouw: een jaar of zesduizend geleden. In de periode van de jagers en verzamelaars ligt aanleg van een water niet erg voor de hand. In gebieden waar vrijwel alleen zout water voorkomt is het graven van een zoetwaterbron een eerste levensbehoefte geweest. Gedacht kan worden aan het drenken of wassen van vee en toepassingen als bluswater of irrigatiewater. De termen ‘dobbe’ en ‘poel’, maar ook ‘ven’ worden in verschillende regio’s verschillend gebruikt.

In de omgeving van bed and breakfast DE DOBBE liggen nog diverse oude dobben in de bossen en weiden.